Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ένα τραγούδι για το δράμα των προσφύγων


Στίχοι-Ποίηση :Καλογεράκου Παναγιώτα
Μουσική:Ζερβού Μίνα,Φωή Ηρώ,Χαλδέζου Χριστίνα
Εκτέλεση:Καλογεράκου Παναγιώτα,Φωή Ηρώ,Χαλδέζου Χριστίνα
Έπαιξαν:Αντωνόπουλος Κων/νος(τσέλο),Ζερβού Μίνα(κιθάρα),Χαλδέζου Χριστίνα

Το τραγούδι βασίστηκε σε ομώνυμο ποίημα της Παναγιώτας Καλογεράκου,μελοποιήθηκε για τις ανάγκες του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Τραγουδιού στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Στίχου ύστερα από τη διάκρισή του στις πρώτες τρεις θέσεις.

1ο βραβείο του Πανελλήνιου μουσικού διαγωνισμού «Κάντο να ακουστεί» με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του European School Radio.




Το τραγούδι ΧΑΡΤΑ από το 2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης πήρε το πρώτο βραβείο καλύτερου τραγουδιού στην κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πανελλήνιου μουσικού διαγωνισμού «Κάντο να ακουστεί» με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του European School Radio..


Ένα τραγούδι βασισμένο στο πρώτο άρθρο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που αποτελεί το "ξυπνητήρι" της ανθρωπότητας. Αφιερωμένο σε όλους όσους ακούν αυτό το ξυπνητήρι και μας καλούν να ξυπνήσουμε και να σταθούμε όρθιοι στο πλάι τους.

Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1ο άρθρο):
’Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.

Ραδιοφωνικό σποτ εκπομπής με θέμα: Τα παιδιά του πολέμου

Σποτ για την προώθηση της ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής με θέμα τα παιδιά του πολέμου

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Κάνω ζωντανά ραδιόφωνο στο European School Radio"

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio” συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της β΄ γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας το οποίο διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρία “Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με την επωνυμία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016.
      Η ομάδα “Νότες για την Ειρήνη” του εγκεκριμένου προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Δώσε ευκαιρία στην Ειρήνη» με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τη φιλόλογο Χαρά Σκουμποπούλου και τη μουσικό Γεωργία Ιωαννίδου καθώς και τον συνοδό καθηγητή Γιάννη Μπαλιάκα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  από κοντά τις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και να συμμετάσχουν σε ένα πλήρες πρόγραμμα τριών ωρών - το οποίο σχεδίασαν με μεράκι οι εμπλεκόμενοι φορείς - που τελικό στόχο είχε να μεταδώσουν ζωντανή εκπομπή η οποία αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον πόλεμο αλλά και το πώς βιώνουν τη φρίκη του πολέμου τα ίδια τα παιδιά. Μουσικό σύνολο παρουσίασε, ζωντανά, τραγούδια σχετικά με το θέμα.
Στο πρόγραμμα - για το οποίο είναι υπεύθυνη η συντονίστρια του ραδιοφώνου, Ευτυχία Τούλιου - συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος και καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Κων/νος Διαμαντάρας, ο Γιώργος Μπάμνιος, Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρονικής, Διευθυντής Εργαστηρίου Πολυμέσων,  ο Κώστας Μήρτσος συνεργάτης και διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού, οι συνεργάτες του προγράμματος, Στέφανος Ηλιάδης, φοιτητής πληροφορικής και η Ιωάννα Μοσχίδου, φοιτήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας. Η διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος υποστηρίζεται από την Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ., μέσω της οποίας οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με τον επαγγελματία δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό, Άκη Σακισλόγλου.
Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για τη μοναδική εμπειρία που μας έδωσαν την ευκαιρία να βιώσουμε και καλούμε όλα τα σχολεία να γνωρίσουν το μαθητικό ραδιόφωνο, για να γευτούν τη χαρά της συνεργασίας, της δημιουργίας και της επικοινωνίας!