Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

«War toys» - Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια των παιδιών

Ο Αμερικανός φωτογράφος Brian McCarty (Μπράιαν Μακ Κάρτι) μας παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο και ευαίσθητο project, για το πώς βλέπουν τον πόλεμο μέσα από τα δικά τους αθώα μάτια τα παιδιά που ζουν σε περιοχές όπου η λέξη ειρήνη έχει χρόνια ν' ακουστεί ή τους είναι απλά άγνωστη.  Όταν ο φωτογράφος  ξεκίνησε να φτιάχνει το 2011 ένα φωτογραφικό άλμπουμ υπό τον τίτλο «War Toys» (Ο πόλεμος των παιχνιδιών), προφανώς δεν φανταζόταν ότι τα παιδιά των εμπόλεμων περιοχών θα διπλασιάζονταν.

Ο  Brian McCarty ταξιδεύει από το 2011 σε εμπόλεμες περιοχές όπως το Ισραήλ και η Λωρίδα της Γάζας και έρχεται σε επαφή με παιδιά που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου. Από τις ζωγραφιές των παιδιών, που έχουν για θέμα τους τον πόλεμο, ο φωτογράφος στήνει τις πολεμικές σκηνές όπως ακριβώς τις ζωγράφισαν τα παιδιά χρησιμοποιώντας αγαπημένα τους παιχνίδια και τις φωτογραφίζει. 

Η συλλογή «War Toys» δείχνει πόσο τραυματική εμπειρία είναι η ζωή στην εμπόλεμη ζώνη για μία ευαίσθητη παιδική ψυχή δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το δικό του ηχηρό μήνυμα ενάντια στην φρίκη του πολέμου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.